lauantai 21. heinäkuuta 2018

Matka lähenee

Alunperin tarkoituksena oli lähteä matkaan jo heti kesäkuun alussa, mutta työtilanteen takia lomat siirtyivät elokuulle. Vasta jälkikäteen tajusimme, että Venäjällä pelataan kesä-heinäkuussa jalkapallon MM-kisat, emmekä todellakaan halunneet kiertää itä-naapuriamme pahimpaan mahdolliseen turistiaikaan. Kävipä tuuri.

Alkuperäinen suunnitelma ajaa Venäjän läpi Georgiaan, sieltä Azerbaizaniin, ja paluumatkalla pieni koukku Kazakstaniin joudutaan perumaan Kazakstanin osalta. Tämä reitti olisi pitänyt sisällään kolme saapumista Venäjälle. Venäjän viisumi on saatavilla yksikerta-, kaksikerta- tai vuoden monikertaviisumina. Vuoden monikertaviisumin vaatimuksena on passin voimassaolo puoli vuotta viisumin päättymisen jälkeen. Tämä ei valitettavasti kohdallani toteutunut, emmekä halunneet alkaa tilaamaan uutta passia. Jääköön Kazakstan seuraavaan kertaan.

Viisumit meille toimitti Russian Expert Helsingin töölössä. Paikassa palvelu oli jälleen kerran mahtavaa, ja meidän tekemät virheet viisumianomuksissa korjattiin asiantuntevasti.

Edellisestä reissusta perheemme on kasvanut yhdellä koiralla. Mukana kulkee nykyään myös kohta kaksi vuotias dalmatiankoira Jalo. Koirien kanssa matkustaminen, myös EU-alueen ulkopuolelle onnistuu hyvin, kunhan hoitaa rokotukset ja paperit riittävän ajoissa kuntoon. Jo viime kesänä Julieth teki ison työn selvitellessään vaatimuksia eri maihin. Tänä vuonna sama selvitys rumba on jatkunut. Valitettavasti koirien matkustamisesta ei ole kovin hyvin perillä eläinlääkärit, eikä myöskään Elintarviketurvallisuus virasto eli Evira. Evira muunmuassa eräässä sähköpostivastauksessaan viittasi lähteeseen https://www.pettravel.com/ . Julkaisemme myöhemmin  kokonaan oman postauksen rokotusrumbasta.

Eu-alueen ulkopuolelle suuntautuvissa matkoissa pitää ottaa huomioon myös vakuutukset. Varsinkin Venäjän puolella kaikki vakuutukset eivät ole voimassa. Tämä on syytä tarkistaa omalta vakuutusyhtiöltä. Meidän liikennevakuutuksemme on voimassa länsi-Venäjällä, mutta ei Georgiassa.  Georgian liikennevakuutuksen saa ilmeisesti ostettua rajalta. Sen näkee sitten. Kuulisimme mielellämme teidän omakohtaisia kokemuksia vakuutuksista maailmalla.

Reittisuunnitelmamme on karkeasti jo käyty läpi. Tänä vuonna näyttäisi tulevan noin 8500 kilometriä, ja kolme maata. Joidenkin lähteiden mukaan reissumme eteläinen kääntöpiste on Aasian puolella! Seuraavassa postauksessa esitellään matkareitti tarkemmin.









2 kommenttia:

  1. Vau. Kyl on urheilumieltä(man)vain ei enään niin nuoria

    VastaaPoista
  2. Maailmaa kannattaa katsoa avoimin silmin ja mielin!

    "polunkertomaa"

    VastaaPoista